Cultuur Tanzania

Tanzania heeft ongeveer 52 miljoen inwoners en meer dan 120 stammen die vredig met elkaar leven. Tanzania is een veilig en politiek stabiel land, met erg vriendelijke en ontspannen mensen.

Door die grote etnische verschillen is de cultuur in Tanzania zeer divers. Tijdens jouw reis is het mogelijk om kennis te maken met deze verschillende culturen en op een authentieke manier de Tanzanianen te leren kennen. Omdat wij jaren in Tanzania hebben gewoond weten wij de niet-toeristische plekjes die super leuk zijn om te bezoeken.

Explore Tanzania - Accommodatie Arusha National Park - Africa Amini Maasai Lodge
Explore Tanzania - Accommodatie Lake Eyasi - Tindiga Tented Lodge
Cultuur
Explore Tanzania - Accommodatie Tarangire - Kirurumu Tarangire Lodge
Explore Tanzania - Accommodatie Arusha National Park - Africa Amini Maasai Lodge

Cultuur opties

In Tanzania zijn meerdere mogelijkheden om kennis te maken met de cultuur van het land.

CultuurCultuurCultuurCultuur

Hadzabe

Rondom Lake Eyasi in het noorden van Tanzania leeft de Hadzabe stam. Dit zijn bosjesmannen die hier leven en jagen voor voedsel. Vanuit jouw accommodatie kan je kennismaken met deze stam en hun leefwijze.

Arusha

Arusha is een stad aan de voet van berg Meru. Het centrum op zich is niet heel groot maar er liggen vele dorpjes en plantages rondom de stad. Je kunt hier leuke activiteiten ondernemen om het lokale leven wat beter te leren kennen, op de fiets, lopend of te paard.

Mto wa Mbu

Vlakbij het Lake Manyara National Park ligt het dorpje Mto wa Mbu. Bekijk dit dorpje te voet tijdens een dorpswandeling onder leiding van een gids van Explore Tanzania. Je wandelt door lokale plantages en bezoekt bijvoorbeeld een lokale woning, fabriek, bar, school en de markt.
Je kunt het dorp wandelend bezoeken, of per tuk tuk.

Stone Town

Stone Town op Zanzibar is het oude stadje en het culturele hart van Zanzibar Eiland. Dit oude centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een plaats vol kleine steegjes, bedrijvige marktjes, moskee├źn en Arabische huizen.
Deze excursie neemt je meer door het centrum van Stone Town waar je veel leert over de geschiedenis van dit bijzondere eiland.


Zie jij jezelf al kennismaken met de locals?

Neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen Reisadvies