Al onze reizen naar Tanzania zijn op maat en exclusief.

Reizen naar Tanzania is een onvergetelijk avontuur van overweldigende natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en ongelooflijke wilde dieren!


accommodaties bestemmingenActiviteiten


Safari reis Tanzania


Het woord ‘safari’ in Swahili, de hoofdtaal in Tanzania, betekent ‘reis’. Tanzania ligt in Oostelijk Afrika, is 23x zo groot als Nederland en grenst aan de Indische Oceaan, Kenia, Oeganda, Rwanda, Burundi, de Democratische Republiek Congo, Zambia, Malawi en Mozambique. Het land biedt een diversiteit aan ervaringen die je nergens anders zult vinden:

Tanzania staat bekend om enkele van ’s werelds meest iconische wildparken en natuurreservaten, waaronder het Serengeti National Park en de Ngorongoro-krater, gebieden waar in 500 jaar niets is veranderd. In het noorden vind je verder nog Tarangire National Park, Lake Manyara – en Arusha National Park.  Meer in het zuiden bevinden zich het Nyerere – (voorheen het Selous Wild Reserve) en het Ruaha National Park. Deze zeer verschillende gebieden bieden ongeëvenaarde mogelijkheden voor safari’s (per jeep, boot of kano, paard, hete luchtballon of al wandelend) waar je de ‘Big Five’ (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn) en talloze andere wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving kunt zien. De jaarlijkse grote migratie van miljoenen wildebeesten (gnoes), zebra’s en antilopen in de Serengeti, voortdurend op zoek naar water en vers gras, is een spectaculair schouwspel.

Tanzania herbergt de majestueuze Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld en de hoogste berg van Afrika. Een beklimming van de Kilimanjaro biedt avontuurlijke reizigers de kans om via verschillende routes de top te bereiken en te genieten van adembenemende uitzichten. Naast de Kilimanjaro zijn er ook andere wandelroutes en bergtochten die minder bekend zijn maar ook avontuur bieden, zoals beklimmingen van de Mount Meru, Ol Doinyo Lengai (de “Mountain of God”), en de Usambara-bergen.

Tanzania bestaat uit het vaste land Tanganyika en het eiland Zanzibar. De archipel van Zanzibar met o.a Chumbe en Mnemba en de nabijgelegen eilanden Pemba en Mafia, maar ook Fanjove bieden prachtige stranden, kristalhelder water en een rijke geschiedenis. Hier kun je ontspannen, duiken, snorkelen en de fascinerende cultuur van het historische stadje Stone Town (UNESCO Werelderfgoed) verkennen. Een heerlijke afsluiter van jouw safari op het vaste land. Of ben je al op Zanzibar en wil je vanaf het eiland een paar dagen kort op safari? Bekijk hier de voorbeeldreis van Zanzibar naar Nyerere National Park of de Serengeti.

Tanzania heeft een zeer vriendelijke en diverse bevolking bestaande uit meer dan 120 etnische groepen, zoals de Maasai, Datoga en Hadzabe, die vredig met elkaar samenleven. Je kunt de lokale bevolking ontmoeten, hun tradities ontdekken en de levendige kunst en ambachten bewonderen. De gastvrijheid van de Tanzanianen is legendarisch. Je zult warm welkom worden geheten door vriendelijke mensen die graag hun cultuur en land met je delen.

Van de uitgestrekte savannes van de Serengeti tot de weelderige regenwouden van de Mahale Mountains en Gombe Stream National Park in het westen, Tanzania biedt een scala aan landschappen die je telkens weer zullen betoveren. De grote Afrikaanse meren, zoals het Lake Tanganyika (Mahale Mountain en Gombe Stream, maar ook dicht bij Katavi National Park) en het Victoriameer (Mwanza stad en Rubondo Eiland) liggen in het westen van Tanzania , zijn ook verbluffend. Het zijn de gebieden waar je op wandelsafari kan, op zoek naar chimpansees.

Reizen naar Tanzania biedt avontuur, natuurlijke pracht, culturele rijkdom en onvergetelijke ontmoetingen met wilde dieren. Of je nu een natuurliefhebber, avonturier of cultuurminnaar bent, Tanzania heeft voor iedereen iets te bieden en zal je zeker betoveren met zijn ongelooflijke diversiteit. It will change you. For good.


voorbeeldreis

1
Persoonlijk reisadvies aanvragen
wensen

2
Explore Tanzania gaat voor jou aan de slag
voorstel

3
Ontvang persoonlijk reisadvies

Reizen naar Tanzania is een kans om de wereld op een geheel oorspronkelijke en nieuwe manier te ervaren. Het is niet alleen een reis, maar een unieke en levensveranderende ervaring die je de rest van je leven meeneemt.


Bestemmingen in Tanzania:

Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken