Vakantie Tanzania augustus

Een reis naar Tanzania in augustus belooft avontuur, natuurlijke pracht, wilde dieren, cultuur en onvergetelijke ervaringen.

Tanzania heeft voor elk wat wils. Het is een bestemming die je zeker op je bucketlist moet zetten voor de reis van je leven.


Maanden – Augustus

1. Rond de waterpoelen in dit droge seizoen

Augustus valt in het droge seizoen, waardoor het een uitstekende tijd is om Tanzania te verkennen. Augustus markeert ook het hoogtepunt van een epische trektocht in de Serengeti van miljoenen wilde dieren, waaronder gnoes, zebra’s en gazellen; ook wel de Grote Migratie genoemd. De hoefdieren zijn voortdurend op zoek naar vers gras en water, met in hun kielzog ontelbare roofdieren. Het is een natuurlijk wonder dat je niet mag missen.

In de Serengeti en de Ngorongoro-krater, maar ook Tarangire National Park, Lake Manyara – en Arusha National Park in het noorden en in het zuiden in het Nyerere –  en het Ruaha National Park, sta je oog in oog met de majestueuze leeuwen, luipaarden en olifanten die zich verzamelen rond de waterpoelen tijdens dit droge seizoen, wat het wild spotten in deze maand nog indrukwekkender maakt.


Maanden – Augustus

2. Geweldige tijd voor een Kilimanjaro beklimming

Maar Tanzania, ruim 23x zo groot als Nederland, heeft veel meer te bieden dan alleen safari’s. Augustus is namelijk ook een geweldige tijd om de Kilimanjaro te beklimmen, de hoogste berg van Afrika. Daag jezelf uit met een beklimming van de Mount Kilimanjaro en wordt beloond met adembenemende uitzichten vanaf de ‘Uhuru’ top. Of bedwing een van de andere bergen in Tanzania, zoals de Mount Meru, Ol Doinyo Lengai (de “Mountain of God”) of de Usambara-bergen.


Maanden – Augustus

3. De Zanzibar archipel

Voor degenen die dromen van paradijselijke stranden, heeft Tanzania een geweldige Indische Oceaankust met prachtige ongerepte stranden, maar ook een betoverende Zanzibar-archipel. De azuurblauwe wateren, witte zandstranden en de unieke Swahili-cultuur wachten op je om ontdekt te worden.

Augustus biedt ideale omstandigheden om te snorkelen en te duiken, waarbij je de onderwaterwereld rondom eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia vol kleurrijke koralen en exotische vissen kunt verkennen.


Maanden – Augustus

4. Culturele diversiteit

Laat je ook betoveren door de rijke culturele diversiteit van Tanzania. Bezoek de traditionele dorpen van de Maasai-stam in het Ngorongoro gebied, maak kennis met hun eeuwenoude tradities en leer over hun nomadische levensstijl. Of bezoek de Hadzabe en Datoga volken rondom Lake Eyasi.

Tanzania staat bekend om zijn vriendelijke bevolking, die je warm zal verwelkomen. Van de bruisende straten van Dar es Salaam tot de schilderachtige dorpjes in de bergen van Usambara of Udzungwa, overal ontmoet je glimlachende gezichten en oprechte gastvrijheid.


Maanden – Augustus

5. Activiteiten en slow travel

In augustus schittert Tanzania met een ongelooflijke diversiteit aan belevingen: van adembenemende safari’s tot avontuurlijke bergbeklimmingen en ontspannen strandvakanties.

Voeg verschillende activiteiten toe aan je safari voor een complete en intensieve beleving. Zoals bijvoorbeeld een ballonvaart of een safari te voet, per kano of per fiets; duurzame manieren om dichter bij het echte Afrika te komen en de schoonheid van het prachtige en vredelievende Tanzania te ontdekken; het landschap, de mensen en de dieren. Wij noemen dat slow travel.Kortom, Tanzania biedt in deze droge augustus maand tal van mogelijkheden. Dus pak je koffers en laat je betoveren door het land van de Kilimanjaro, de Serengeti en Zanzibar. Een onvergetelijk avontuur wacht op jou in Tanzania!

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in augustus zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies