Beste reistijd Tanzania

Tanzania kent een tropisch klimaat en is het hele jaar een prachtige bestemming. Tanzania ligt net onder de evenaar en kent daardoor een droog- en regenseizoen. Elke periode is anders en heeft zijn eigen prachtige kenmerken. Tijdens het samenstellen van jouw reis houden wij rekening met het seizoen, de locatie van de grote groepen dieren en de beste plekken die je dan kunt bezoeken.

Seizoenen Tanzania

April en mei:
In april en mei is het officieel regenseizoen en is er meer kans op regen. Dat betekent hoofdzakelijk ’s ochtends een tropische bui en soms ’s nachts. De temperaturen zijn aangenaam. Het noorden van Tanzania (met o.a. Serengeti National Park) is prachtig en de migratie van wildebeesten is er volop.

Het zuiden van Tanzania (Ruaha National Park en Selous Game Reserve) zijn in deze maanden niet te bezoeken. De wegen zijn in deze maanden onbegaanbaar.

Juni t/m oktober:
In Tanzania is dit de ‘koele’ periode en een prachtige periode om in Tanzania te reizen. De massale migratie in Serengeti National Park is in volle gang en ook in de overige parken zijn er volop dieren. De temperatuur is in het hele land aangenaam.
In de kustgebieden varieert de temperatuur van 25 tot 35 graden. Landinwaarts zijn er veel hoogteverschillen en varieert de temperatuur. Overdag ligt de temperatuur tussen 20 en 35 graden. Hoger geleden gebieden zoals de Ngorongoro Hooglanden, Kilimanjaro en Meru zijn ’s avonds en ’s ochtends koel.

November t/m maart:
In november is het de ‘korte regen periode’. De neerslag varieert en is op verschillende locaties verspreid.
December t/m februari is de warmste periode van het jaar.

Beste seizoenen voor een safari in Serengeti National Park
Beste reistijd Zanzibar

Advies beste reistijd Tanzania

Ben je je aan het oriënteren en wil je weten wat de beste reistijd is om naar Tanzania te gaan? Er zijn vele variabelen en wij helpen je graag om een keus te maken door de verschillende seizoenen aan jou uit te leggen en ervoor te zorgen dat je de vele dieren zult zien.