Vakantie Tanzania september

September is een ideale maand om Tanzania te bezoeken vanwege het milde weer, de sensationele wildlife-ervaringen, de levendige culturele evenementen en de mogelijkheid om zowel het land als de zee te verkennen!

Laat je verrassen en maak je op voor een onvergetelijke ervaring die al je zintuigen zal prikkelen en je met blijvende herinneringen zal vervullen. It will change you. For good.


Maanden – September

1. Aangename temperaturen

September is een bijzonder gunstige tijd om Tanzania te verkennen. De maand september biedt het perfecte weer hiervoor. De hitte van de zomer begint af te nemen en maakt plaats voor aangenamere temperaturen, waardoor je comfortabel kunt genieten van alle bijzonderheden die het land te bieden heeft.

Of je nu de adembenemende stranden van Zanzibar in september wilt verkennen, op safari wilt gaan in de wereldberoemde noordelijke nationale parken zoals Serengeti, Tarangire, Lake Manayara, Ngorongoro of het Arusha National Park, een bezoek brengt aan de zuidelijke nationale parken Nyerere of Ruaha of de majestueuze Kilimanjaro wilt beklimmen, het weer in september werkt mee aan een onvergetelijke reiservaring.


Maanden – September

2. Topmaand voor safari-liefhebbers

Wat betreft wildlife, is september een topmaand voor safari-liefhebbers. De Grote Migratie, een natuurwonder waarbij miljoenen wilde dieren zoals gnoes, zebra’s en antilopen zich verplaatsen in de Serengeti op zoek naar vers gras en water, bereikt zijn climax in september. Je kunt dan getuige zijn van indrukwekkende kuddes wilde dieren die rivieren, zoals de Mara rivier in het noorden van de Serengeti, oversteken en de hier op de loer liggende krokodillen en andere roofdieren. Een spectaculair natuurfenomeen dat adembenemende wildwaarnemingen en onvergetelijke foto’s oplevert.


Maanden – September

3. Rijke culturele ervaring

Daarnaast biedt Tanzania een rijke culturele ervaring die je reis nog specialer zal maken. Ontmoet de vriendelijke lokale bevolking, waaronder de Maasai, leer over hun tradities en neem deel aan unieke culturele evenementen die in september plaatsvinden. Dit is de maand waarin de Swahili-kustgemeenschappen – zoals Bagamoyo, Pangani en Mikindani en Mtwara, enkele van hun meest kleurrijke festivals organiseren, waarbij muziek, dans en culinaire lekkernijen samenkomen om een levendige sfeer te creëren die je onderdompelt in de lokale cultuur.


Maanden – September

4. Kristalhelder water en levendig koraal

Last but not least biedt september in Tanzania ook de gelegenheid om de prachtige onderwaterwereld te verkennen. Zanzibar, Mafia en Pemba, exotisch eilanden voor de kust van Tanzania, staan bekend om zijn kristalheldere wateren en levendige koraalriffen. Snorkelen en duiken in september biedt een unieke kans om enkele van ’s werelds meest diverse marine ecosystemen te verkennen, met zichtbaarheid onder water op zijn hoogtepunt.


Maanden – September

5. Goede maand voor wandelsafari

Een wandelsafari is een bijzondere manier om Tanzania te ontdekken. Je let veel beter op je omgeving en bent daardoor dichteer bij de natuur. Ook heb je alle tijd om in stilte de dieren op afstand rustig te bekijken. Natuurlijk wandel je onder begeleiding van een professioneel gids en ranger. In de Serengeti National Park ga je op zoek naar wildsporen, het  Arusha National Park naar giraffen en buffels, in de Mahale Mountains en Gombe Stream voor een chimpansee expeditie en bij Lake Manyara naar vogels en andere wildlife. En altijd geniet je van de geluiden, geuren, kleuren en bezienswaardigheden van de Tanzaniaanse natuur en maak je op deze slow travel manier een diepe verbinding met de natuur.Kortom, mocht je de mogelijkheid hebben om in september naar Tanzania te komen, grijp dan deze kans met beide handen aan en ervaar zo het beste van Tanzania en laat je verrassen door de prachtige diversiteit die dit land te bieden heeft.

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in september zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies