Als een droom…  

22 december 2023 | Eva, Bram, Saar, Roos & Liz

Samen met drie zingende meisjes op de achterbank, onderweg naar het vliegveld begon onze reis naar Tanzania. Uitgelaten, vol verwachting, natuurlijk gespannen, maar dankzij Explore Tanzania ook met vertrouwen, waren wij meer dan klaar voor een geweldig avontuur.

Na een kleine cultuur shock voor de meiden begon de euforie al in bed door spelende apen op het dak van ons huisje. Een goede zet bleken de eigen camera’s voor de meiden, waardoor het niet alleen leuk was om apen vast te leggen, maar het ook een sport werd de omgeving prachtig in beeld te krijgen. Het was heerlijk om in deze prachtige omgeving bij te komen van de reis (lekker te zwemmen) en direct te voelen dat er iets bijzonders was begonnen.

Na tweede dagen ontmoetten wij Walter, Rasta Walter, zoals hij zichzelf noemde. Een lieve, innemende gids met veel kennis en oog voor de kinderen. Naast zijn enthousiasme, zijn inzet om de dieren te zien en van de omgeving te genieten, gaf hij ons ook de ruimte om deze ervaring met elkaar als gezin te beleven.

Te gast zijn bij de dieren van Tarangire National Park, Lake Manyara National Park en de Ngorongoro Krater is bijna niet in woorden te vatten. Wat was het bijzonder om de Big 5 te spotten en zo dicht bij de natuur te zijn.

Dicht bij de cultuur zijn, was minstens zo bijzonder. Een rondleiding door de bananenplantages, schilderles voor de meiden, een bezoekje aan een public school, een wandeling door de toppen van de bomen, meedansen bij de Maasai en het eten bij een lokaal gezin gaf waardering voor deze cultuur, waarin op vele momenten het socialisme zichtbaar is.

De avonden waren goed verzorgd, altijd in een lodge met een zwembad, zodat de meiden na innemende en soms vermoeiende dagen, verkoeling en ontspanning kregen.
De reis eindigde met ontspanning op Zanzibar waar de meiden als kers op de taart de kans hebben gekregen (met sponsoring van opa) om in de Indische Oceaan tussen de dolfijnen te snorkelen.

Het is als een droom die is uitgekomen waarvoor wij veel dankbaarheid voelen. Dankbaarheid voor een prachtige reis en dankbaar voor zoveel waardevolle tijd met elkaar.
Explore Tanzania heeft onze droom waargemaakt! 

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen