De gids maakt het verschil

8 december 2023 | Line & Dorien

Tanzania was voor ons een bestemming met veel ‘primeurs’: de eerste keer dat we samen reisden, alleen de twee dadas (zussen), onze eerste keer dat we het Afrikaanse continent verkenden, en onze eerste game drives. We besloten dat we een zorgeloze reis wilden, waarbij we de verschillende aspecten van Tanzania wilden combineren, en dat is precies wat we kregen!

Twee weken lang werden we ondergedompeld in de Tanzaniaanse gastvrijheid, omringd door een prachtig landschap. Ondanks dat we een druk leven hebben, merkten we dat we ons verrassend gemakkelijk aanpasten aan het ritme van de natuur.

Onze hoogtepunten waren ons verblijf in het Serengeti Ndutu Kati Kati Tented Camp (de warmste mensen, de beste “Bush TV” en de spannendste gamedrives) en onze gids, Emmanuel. Het hebben van een geweldige gids maakt echt een verschil. Wij hadden het geluk te kunnen vertrouwen op de expertise van Emmanuel. Dankzij zijn ervaring hebben we niet alleen de Big Five gespot, maar ook andere zeldzame waarnemingen zoals de Caracal en een moederleeuw met drie welpen. En heel belangrijk: we genoten gewoon van de natuur, zelfs als er geen grote katten of olifanten in de buurt waren.

December was de perfecte periode; groen, vol leven en niet te warm. De paar korte buien die we hadden, vielen allemaal in de avond. Bovendien waren de parken niet al te druk. Soms waren we zelfs de enigen, wat de ervaring nog specialer maakte.

 

Voor mensen die de voorkeur geven aan een actievere vakantie, raden we ten zeerste aan om een fietssafari of koffietour te boeken, zoals die bij Lake Manyara of Arusha, waarmee je de benen kunt strekken en de lokale bevolking kunt ontmoeten. Houd een open geest, praat met zoveel mogelijk mensen (er bestaat in Tanzania niet zoiets als teveel vragen!) en probeer al het eten en drinken.

Onze tweede week brachten we door op Zanzibar, inclusief twee nachten in Stone Town. Zanzibar is een eiland van interessante contrasten. Het is een geweldige bestemming als je van een strandvakantie houdt (en klaar bent om te zweten); het water op gaan is de boodschap.
Stone Town is vol leven, en bezoek zeker de markt en de restaurants!

Tot slot: Tanzania heeft veel te bieden en je wordt er met open armen ontvangen. Dankzij Explore Tanzania hadden we een authentieke, zorgeloze ervaring, gekenmerkt door lieve mensen, prachtige natuur en geweldige organisatie.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen