Asante Asante

2 juli 2022 | Marco, Linda, Daan & Gijs

Om in de sfeer te blijven: Asante voor een onvergetelijk reis. Wat hebben we een fantastische 2 weken gehad. Alles klopte en was tot in de puntjes geregeld.
De lodges waren precies goed, lekker kleinschalig met super vriendelijk personeel en na een lange safari dag een drankje doen en bush tv. Prachtig.
De opbouw van de parken was perfect, in het Arusha nationale park begonnen we met het spotten van de eerste dieren zoals giraffes, zebra’s, pumba’s, waterbokken enz.
Hier hebben we ook een mooi rondje in de kano gedaan op het Momella meer met een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro.

Vervolgens naar het Tarangire nationale park waar we onderweg genoten van de dorpjes en de mensen die er rondliepen.
In het Tarangire nationale park hebben we de eerste olifanten in grote getale gespot en konden we van afstand leeuwen zien.
Bij aankomst op de Tarangire Simba lodge stonden de waterbokken zelfs uit het zwembad te drinken en kwamen ‘s avonds de olifanten op bezoek.

Met een tussenstop in het Lake Manyara nationale park, waar we heerlijk geluncht hebben in het Green Camp Lake Manyara en een interessante wandelsafari hebben gedaan met het startpunt op nog geen 200 meter van een aantal leeuwen, zijn we doorgereden naar ons derde overnachtingsadres op Migombani Campsite.

Vanaf Migombani zijn we naar het Serengeti nationale park gereden over de inmiddels bekende Tanzaniaanse wegen waarbij kosteloos Afrikaanse massage wordt gegeven.
Voordat we naar onze overnachtingsplek op Into Wild Africa gingen hebben we onderweg met de Game-drive bijna alle dieren van de Big 5 mogen spotten en zelfs leeuwen en cheeta’s van zeer dichtbij. ‘s Avonds op Into Wild Africa konden we zelfs niet naar onze tent omdat er 2 nijlpaarden stonden te grazen. Dichterbij dan dat kun je de natuur niet krijgen.

Dan dag 2 op de Serengeti, op advies van onze gids vroeg opgestaan om via een kortere weg (ca. 2 uur!!) buiten het Serengeti nationale park naar het noorden van het park te rijden om daar op zoek te gaan naar de grote trek van de wildebeesten.
Wat een indrukwekkend gezicht is dat en als klap op de vuurpijl hebben we zelfs 2 keer een oversteek van de wildebeesten over de Mara rivier mogen aanschouwen, fantastisch wat een geweld.

Onze laatste bestemming op het vaste land was Rhotia valley tented lodge. In weer een hele andere omgeving hebben vanaf hier de Ngorongoro krater bezocht. ‘s Avonds hebben we nog een rondleiding gehad in het weeshuis behorende bij Rhotia valley.

Het land is prachtig en wat hebben we veel gezien. Natuurlijk de big 5, maar ook zeker vele andere mooie dieren en prachtige natuur, mede dankzij onze gids Emanuelle!!! Wat een leuke kerel is dat. Hij weet zo ontzettend veel te vertellen, is super enthousiast, vrolijk en heeft ogen met ingebouwde verrekijkers zeiden we wel eens tegen elkaar.
Want wat hij allemaal onder het rijden nog kon vinden, zo bijzonder. Mede door hem is het voor ons een onvergetelijke reis geworden.

Na een korte binnenlandse vlucht hebben we onze reis afgesloten met een paar dagen Zanzibar. Fumba beach lodge is een mooie kleinschalige lodge waar je heerlijk tot rust kunt komen en nog even kunt nagenieten van alle opgedane indrukken.

Wij danken Explore Tanzania voor het regelen van deze reis. Aan al onze wensen is gehoor gegeven. Alles sloot naadloos op elkaar aan, overal waren ze van onze komst op de hoogte.

Wij zullen deze reis met ons gezin voor altijd koesteren.

Lieve groeten,
Marco, Linda, Daan en Gijs

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen