Baby boom in de bush bush

13 februari 2024 | Kazuko & Wilfried

Na een lange vlucht van 8,5 uur zijn we geland op Kilimanjaro Airport in Tanzania. Voor mij is dit de eerste keer dat ik Afrika bezoek, terwijl mijn man eerder al een reis naar Egypte heeft gemaakt.

Onze avontuurlijke safari begon in het Arusha Nationaal Park, gelegen aan de voet van de Mount Meru, die maar liefst 4566 meter hoog is. Tijdens onze tocht konden we zelfs de Mount Kilimanjaro zien, met zijn indrukwekkende hoogte van 5895 meter. De levendige apenfamilies met hun speelse kleintjes waren een waar genot om te aanschouwen.

Vervolgens zetten we onze reis voort naar het Lake Manyara Nationaal Park, waar we een spannende nachtsafari beleefden. Tijdens deze safari, op de terugweg naar ons Green Camp, ontmoetten we twee leeuwinnen met hun twee schattige welpen, die slechts ongeveer vier weken oud leken te zijn. We zaten op dat moment in een open jeep, en mijn hart bonkte in mijn keel van de opwinding. Gelukkig negeerden de leeuwinnen ons compleet en liepen ze rustig voorbij, terwijl de nieuwsgierige welpen ons aankeken en piepten voordat ze hun moeder volgden.

Het hoogtepunt van onze reis was zonder twijfel het Serengeti Nationaal Park. In februari bevinden zich daar meer dan een miljoen gnoes, en we waren getuige van de spectaculaire geboorte van vele kalfjes. Binnen enkele minuten stonden deze kalfjes al op hun pootjes en begonnen ze aan hun eerste, lange wandeling. Enkele maanden later zouden ze de rivier moeten oversteken als onderdeel van hun migratie.

Onze reis eindigde in het adembenemende Ngorongoro Nationaal Park, met zijn betoverende kraterlandschap en diverse populaties van planteneters en vleesetende dieren die harmonieus samenleven op de 1600 meter hoge kraterbodem.

Tanzania is een uitgestrekt land, ruim 22 keer zo groot als Nederland. Ondanks de armoede lachen de mensen hier veel en stralen daardoor veel vrolijkheid uit.

Onze gids en chauffeur, Iddy, heeft ons niet alleen alles verteld over de fascinerende dieren, maar ook over het leven van de Tanzanianen. Hij is heel grappig en met hem hebben we veel gelachen.

Al met al was het een onvergetelijke ervaring!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen