Yoga Zanzibar 2024

1 februari 2024 | Jeske, Annemieke, Jorien ...

Op 1 februari 2024 vertrok een groep van 8 yogi, onder leiding van Bianca Visser van yogaschool Spirit of Yoga, voor een 8-daagse yoga retreat op Zanzibar. Hieronder zijn een enkele reisverhalen gebundeld.

Het verhaal van Jeske:
Door mijn zus gevraagd om samen het avontuur aan te gaan; een yoga retreat op Zanzibar met de haar bekende yoga lerares Bianca.
Wat een prachtige plek: Karamba Resort. Wat een natuur, wat een rust, heerlijk eten, met s’ morgen en einde middag een uur yoga.
s’ Morgens wat actiever ( oh ja, heb ik daar ook nog spieren?) en s’ avonds met meer ademhalingsoefeningen een wat rustiger yoga.
Om de dag maakten we een excursie, waarbij op de snorkeltocht mijn droom uitkwam: zwemmen tussen dolfijnen. Echt een kadootje!
Eerlijk gezegd was mijn stressniveau erg hoog toen ik meeging, dus de reis kwam als geroepen. En ik heb zo genoten! De groep was klein, ongedwongen en divers.
Explore Tanzania, dank voor deze organisatie. Ik kan deze week iedereen aanraden die rust en ontspanning in de yoga wil zoeken, op een fantastische plek!

Het verhaal van Annemieke:
Het was werkelijk een retreat in het kwadraat! Heerlijk ontspannen in een totaal andere, zeer mooie en natuurlijke omgeving met ontzettend vriendelijke mensen,  ondersteuning op het resort door de Maasai, werkelijk heerlijk eten, aapjes, prachtige vogels, mooie bush bush geuren en geluiden! En warm dat het was!
Bovendien was het een hele fijne groep yogi, stuk voor stuk mooie mensen. Met een top toegewijde yoga docent Bianca Visser. Het was zalig om twee keer per dag yoga te doen en kennis te maken met nieuwe yoga stijlen.

Er was veel vrije ruimte en er waren leuke gezamenlijke programma-onderdelen, zoals spice farm, Stone Town en een snorkeltrip.We hebben een prachtige onderwaterwereld leren kennen met als klap op de vuurpijl en spontaan geluk: zwemmen met dolfijnen in het wild!
Kortom: we dromen graag terug. Dank aan Explore Tanzania voor de goede organisatie en begeleiding!

Het verhaal van Jorien:
Ik ging voor het eerst op yoga retreat met eigenlijk nauwelijks yoga ervaring. Dat maakt voor deze reis helemaal niet uit! Yoga docente Bianca speelt goed in op ieders ervaring en eventuele blessures. De reis was heerlijk ontspannen in een onwijs mooie omgeving. Het azuurblauwe water, de zon, vriendelijk personeel en rondspringende apen zorgen ervoor dat je je in een waar paradijs waant. De groep was klein en divers en heerlijk om met elkaar de dag te starten en eindigen met een yogales. Daartussen kun je lekker je gang gaan en doen waar jij zin in hebt. De drie excursies in het programma waren erg leuk, van cultuur, fruit, specerijen en snorkelen. Een cadeau was het zwemmen met dolfijnen die spontaan langskwamen onderweg naar de snorkelplek. Ik kan de reis aan iedereen aanraden die behoefte heeft aan een weekje rust en opladen.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen