Eén van de mooiste plekjes op onze aardbol

23 augustus 2023 | Esther, Peter & Wessel

De Boksjes zijn er weer! Afgelopen zondag zijn wij terug gekomen van onze schitterende reis naar Tanzania en Zanzibar!! We zijn nog een paar dagen vrij en aan de hand van de vele foto’s aan het nagenieten van alles wat we hebben gezien…

Na aankomst op Kilimanjaro Airport stond onze chauffeur netjes klaar om ons naar Rivertrees Country Inn te brengen, waar we hartelijk werden ontvangen in deze SCHITTERENDE ACCOMMODATIE! Wat waren wij blij dat we in overleg met Marjolein het programma hebben gewijzigd en niet al de volgende dag op safari zijn gegaan! Hierdoor hebben we, na een heerlijke fietstocht én leuke kano tocht met onze gids Kenedy, enorm genoten van het verblijf in deze mooie locatie. Alleen voor Rivertrees zal ik al terug willen!

Na een heerlijk ontbijt hebben we kennis gemaakt met onze gids Benson, wat een TOPPER! Er was gelijk een klik en we hebben ontzettend veel lol gehad en hij heeft ons veel laten zien en veel van zijn kennis met ons gedeeld.

Samen op weg naar Tarangire National Park. Na een wat “stroef ” begin hebben we,na een prachtige lunch midden op de savanne, zoveel wild gezien (vooral Olifanten) dat we zelfs een beetje laat aan kwamen bij de volgende accommodatie. De mensen van de accommodatie belden zelfs of alles in orde was met ons … Zo Attent!
Het was dan ook wel een beetje jammer dat we zo laat aan kwamen want … WAT EEN DROOM LOCATIE, Burunge Tented Lodge.

Wat hebben wij genoten van het uitzicht vanuit het zwembad, de locatie en het kunnen nuttigen van een heerlijke lunch op zo’n plek. En … dan onze safari-tent, wat bijzonder, daar kun je wel een hele week blijven vooral als je s’nachts de leeuwen om je tent hoort en s’morgens word gewekt door olifanten die voor je veranda staan!

Die ochtend via een “vreselijke massage weg” naar Lake Manyara National Park gereden waar we weer heel veel olifanten hebben gezien… we betrapten ons zelf er al op dat we soms tegen Benson zeiden “rij maar door”…. Erg he !??!

Benson was zelf ook druk bezig op zoek naar leeuwen, die daar vooral in de bomen zouden klimmen. Ondanks de mooie natuur en de fijne lunch aan het meer hebben behalve de vele olifanten en apen alleen nog paar giraffen gezien. Zoals Benson ons elke dag zei: “De natuur laat zich niet dwingen”! Toch was dit ook weer een schitterende dag!

Eind van de dag kwamen we aan bij de Octagon Lodge in Karatu. Na twee van die mooie accommodaties en de vermoeidheid van die dag , viel het ons in eerste instantie een beetje tegen, maar achteraf was het prima, ons huisje was in Tanzaniaanse stijl. Lekker slapen en op naar het hoogte punt van onze reis ….

Ngorongoro Crater! We zijn op tijd vertrokken richting krater en hebben daar echt de hele dag rond gereden, wat vonden we het jammer dat we er weer uit moesten. Olifanten, jagende leeuwen, kuddes zebra’s en gnoes, een hyena , nijlpaarden die zich omrolden in een modderbad én ga zo maar door …. Elke keer bedanken we Benson voor alles wat hij ons laat zien, wat een mooie dag! Dit is zeker één van de mooiste plekjes op onze aardbol!

De volgende dag op weg naar Arusha Airport bericht gekregen dat onze vlucht geannuleerd was en dat we veel later vertrokken vanaf Kilimanjaro Airport …. Even een domper, maar alles werd direct geregeld door Explore Tanzania en Benson heeft de hele dag extra goed voor ons gezorgd!

Vijf uur later, midden in de nacht, aangekomen bij onze accommodatie op Zanzibar … Daar zagen we de volgende ochtend dat ook dit een TOP accommodatie was, Casa Beach Hotel in Jambiani! Hier hebben we 4/5 dagen heerlijk uit kunnen rusten en na kunnen genieten van onze safari! We hebben dit hotel net als Rivertrees en Burunge tented camp een 10 gegeven!

Al met al ….Explore Tanzania, bedankt voor deze schitterende reis én zeker tot de volgende keer!

Esther, Peter en Wessel

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen