It all started with a dream!

24 augustus 2023 | Jelle

Rond mijn 13e zag ik Stan, de vader uit èèn van mijn favoriete tekenfilms als kind; American Dad, de Kilimanjaro beklimmen. Toen dacht ik, wat vet (!) dit ga ik ook ooit doen! Dat is altijd in mijn achterhoofd blijven zitten.

Op mijn 30ste heb ik de knoop doorgehakt, ik ga ervoor! Maar waar begin je dan in godsnaam? Google is your friend! Na veel lezen en diverse offertes opgevraagd te hebben, heb ik gekozen voor Explore Tanzania. Het online- portal waarin je reis staat, het contact met de mensen van Explore Tanzania, erg professioneel en dat gaf mij het vertrouwen dat zij het juiste bureau waren voor mijn reis!

En wat een reis is het geweest. Ik zou er een boek over vol kunnen schrijven. Het hoogtepunt, figuurlijk én letterlijk, is toch wel de Summit Night geweest. Na dagen onderweg te zijn is het eindelijk zo ver. Je vertrekt rond 00:00 naar de piek van de Kilimanjaro. De kou, de hoogte, de duur van de tocht en het tempo waarin je omhoog gaat. Het is een fysieke uitdaging maar nog een zwaardere mentale uitdaging. Zeven uur lang heb ik enkel naar de schoenen van mijn gids gekeken.

En wat is een goede gids belangrijk! Mijn gids, Isaac, is een man met enorm veel ervaring, dat geeft vertrouwen op de moeilijke momenten! Daarnaast een heel fijn mens, gastvrij, vriendelijk. Zorgt dat alles tot in detail goed geregeld is. Neemt de moeite om je te leren kennen, wat zeker mee helpt in de lange dagen op de berg!

Stapje voor stapje blijven we doorploeteren. Maar èèn ding in je hoofd ik moet door, ik ben nu zò dichtbij! En dan is het zo ver; Stella Point, nog even te gaan, kom op! Een kleine anderhalf uur later bereik je Uhuru Peak met de opkomende zon, we made it, het dak van Afrika! Wat een opluchting, last die van je schouders valt. Dan laat je een klein traantje. Wat een bijzonder moment, bijzondere ervaring, dankbaar dat je dit kan en mag hebben doen, dat het gelukt is!

Mijn vertrouwen in Explore Tanzania was zeker niet onterecht! De reis was tot in de puntjes goed en strak georganiseerd. Naast de Kilimanjaro ben ik op Zanzibar geweest. De transfers, excursies, de organisaties waar Explore mee samenwerkt, alles klopte! Een professionele organisatie met mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Na deze reis raad ik ze zeker aan!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen