Het maakt je klein

30 augustus 2023 | Wilma & Marcel

Na 17 prachtige dagen zijn we de afgelopen week (helaas) alweer op de trein, die realiteit en werken heet, gesprongen.

Marcel heeft de afgelopen jaren steeds aangegeven dat andere landen mooi zijn maar het niet halen bij Tanzania. En daar heeft hij gelijk in gehad. Niet alleen ik maar ook hij werd na 17 jaar, toen hij ook een reis via Explore Tanzania heeft gemaakt, nog steeds aangenaam verrast door het land, de natuur en de mensen.

De voorpret begon al in januari toen we met Marjolein van Explore Tanzania aan tafel zijn gegaan en de reis in meerdere sessies hebben samengesteld naar onze wensen en in de periode die het meeste aansprak om onze droomreis te maken.

Eind augustus was het zover en wat hebben we genoten van Tanzania en Zanzibar. Van de prachtige parken die ons bijzondere dieren en situaties lieten zien. En de prachtige lodges, die stuk voor stuk hun eigen charme hadden, waar we vriendelijk werden ontvangen, heerlijk hebben gegeten en bij de meeste ook nog konden relaxen bij het zwembad na een fantastische gamedrive. De accommodaties waren nog luxer dan vooraf gedacht en we voelden ons meer dan welkom. Zeker bij Green Camp North in het noorden van de Serengeti was het bijzonder vertoeven. In dit kleine eco kamp werden we door de medewerkers enorm vriendelijk ontvangen en met de beperkte middelen die twee dagen zo enorm verwend met de fantastische maaltijden die voor ons klaar stonden.

Benson, onze driver en gids, heeft ons super goed over de hobbelige wegen, paden en soms wateren gereden. Hij was zeer vriendelijk, behulpzaam en heeft er alles aan gedaan om ons zo veel mogelijk van de prachtige dieren in hun eigen habitat te laten zien. Ook al was het voor de twintigste keer dat we wilden stoppen om een giraffe of zebra te fotograferen.

We hebben veel bijzondere dieren, bomen en planten mogen zien in Arusha Park, Tarangire Park, Ngorongoro Krater en de Serengeti. Een mannetjes leeuw die zijn prooi verstopt had in het water, maar op het moment dat we aankwamen toch besloot zijn ontbijt te gaan nuttigen. Of een andere groep leeuwen die ons uit onze slaap hield omdat ze aan het jagen waren maar ons de volgende morgen als dank wel eindeloos mee liet genieten van hun Honeymoon. Maar ook de olifanten die ons bij de lodge kwamen begroeten tussen de tenten in Tarangire Park was heel bijzonder. Het maakt je klein en je voelt je extra te gast in hun omgeving.

De vaart met de luchtballon in het noorden van Serengeti mag wel als een van de hoogtepunten worden beschouwd, net zoals een stukje mee te mogen maken van de grote trek van gnoes, die de oversteek maakte bij de Mara rivier. Het was absoluut een droom die voor ons uitkwam.

Het was wel even een overgang om van de immense rust, na een korte vlucht via Arusha richting Zanzibar, weer in de drukte op het vliegveld van Zanzibar aan te komen. Gelukkig zijn we eerst naar Jambiani gegaan waar we in onze prachtige villa op het strand een paar dagen in alle rust konden nagenieten van alle indrukken. Door bezoeken aan de lokale dorpjes konden we weer wat wennen aan de drukte en na vijf dagen waren we toe aan ons bezoek aan Stone Town om daar onze prachtige reis af te sluiten.

Tanzania heeft inmiddels niet alleen het hart van Marcel gestolen…. ook ik hoop er graag nog een keer naar toe te gaan. En dan laten we ons zeker opnieuw adviseren en begeleiden door Marjolein van Explore Tanzania.

Voor nu de hartelijke groeten uit Den Haag en hopelijk tot ziens voor een volgende reis. Voor nu nog heel veel foto’s en filmpjes te bekijken.

Wilma en Marcel

 

Omdat Marcel 17 jaar geleden ook met Explore Tanzania op safari is geweest, was voor hem een vergelijking mogelijk; “Het eten en de lodges zijn de afgelopen 17 jaar wel enorm verbeterd en veel luxer geworden. Behalve dan de ‘Swahili douche’ bij Green Camp North, die was er nog steeds en had uiteindelijk toch mijn voorkeur. Het verblijf bij Tarangire Safari Lodge voelde een beetje als thuiskomen, ook al was de lodge inmiddels twee keer zo groot geworden.”

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen