Twee zwagers op safari!

9 januari 2023 | Harno en Corné

Eindelijk is het dan zover, we zijn geland op Kilimanjaro Airport en rijden voor een enkele overnachting naar The Rivertree Lodge in Arusha. Wij – Harno en Corné (zwagers) – wilden al langere tijd een mooie safari maken en waren nu in de gelegenheid. Met Explore Tanzania hebben we gekozen voor een trip met een drietal locaties om te verblijven.

Drie dagen Chem Chem lodge, gelegen aan Lake Manyara. Wat een ongekende service en wat een vakkundige en gezellige gamedrives met onze supergids Nelson. Op deze prachtige privé consessie zien we veel giraffes, zebra’s, gazelles, olifanten, buffels en ook leeuwen. Wandelsafari, bush ontbijt, sundowers, het is echt allemaal geweldig. Ontspannen in de gym of in het zwembad en ook een goede massage bestaat tot de mogelijkheden. Het eten is werkelijk een feestje en met Veronica die dagelijks serveerde, was het feestje compleet! Complimenten aan deze ongekend relaxte lodge met enorm vriendelijke mensen!

Daarna drie dagen in Karatu, we verbleven hier op de Plantation Lodge bij gastvrouw Renate die daar zorgt voor enorme gastvrijheid. Een prachtige tuin en heerlijk zwembad, een prima vertrekpunt voor een bezoek aan de Ngorogoro krater. Ook daar hebben wij erg veel wild gezien en ook prachtige foto’s kunnen maken. Wij hadden als gids (na vertrek uit Chem Chem) Aloyce die ons alles kon vertrekken over de dieren die we zagen. Een goede lunchbox was meegenomen en we hebben heerlijk gegeten bij een prachtige pool waar zelfs hippo’s lagen. De krater is echt een aanbeveling om te bezoeken! In de buurt zijn winkeltjes voor souveniertjes die je met je gids kunt bezoeken.

Vervolgens drie dagen in Zuid Serengeti bij Sancuary Kichakani Camp. Een prachtig camp dat meereist met de migratie van de wildebeesten. Ook hier hebben wij geweldige safari’s gemaakt en genoten van de zonsondergang (bush TV). Service prima, eten goed, uitzicht schitterend. Om vier uur ’s morgens zijn we vertrokken voor een prachtige ballonsafari. Wat een geweldige ervaring met schitterende vergezichten, zonsopkomst, champagneontbijt etc. Vanuit Serengeti zijn we per vliegtuig terug gevlogen naar Arusha en met een aantal tussenstops was dat ook een beleving op zich! Als laatste een middag bij Rivertrees om je op te kunnen frissen voor de reis terug naar Amsterdam.

Wij hebben genoten van deze prachtige reis van 11 dagen. De locaties, de activiteiten, de gidsen en het eten, het was allemaal geweldig! We genieten nog na van de prachtige foto’s.

Harno en Corné

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen