Veel gezien, mega genoten!

21 augustus 2019 | M, B & C

Beste Marjolijn,

Onze vakantie was, mede door jouw fantastische selecties, onvergetelijk. De Highlands blijft een plek die ik als ik jou was even niet zou aanbieden. Daar kun jij niks aan doen, sterker de manager lichte zijn hart en vroeg ons zelfs daar melding van te maken. Het was echt een prachtige en bijzondere plek maar de weg er naartoe was na de rim van de krater echt grotendeels onbegaanbaar. Zand erover. Misschien dat het werkt :)

Ik heb alleen de krater gedaan en de ontzettend leuke bush lunch genoten. jammer maar waar voor M. en B. Misschien een reden om er nog eens naartoe te gaan. M. en B. zijn door de achterblijvers overigens in de watten gelegd. Niets dan complimenten en warme herinneringen aan de mannen aldaar!

De reis. Ja waar moet je beginnen? De geuren en kleuren; de flora en fauna of gewoon de hartelijkheid van de mensen? Je doet altijd iets of iemand te kort. We zijn nog dronken en moe van alle indrukken. 2 weken in een villa met een butler in Mauritius was een soort retraite. We zijn amper buitengekomen; zo kapot en voldaan.

We hadden vooraf geen hoop op de big5 of verwachtingen op de migratie. Maar als je dan bijna de 5 hebt (slechts de neushoorn op een onherkenbare afstand dus niet) en met werkelijk je neus op een oversteek van de Mara rivier door duizenden Wildebeesten meemaakt op je eerste dag in de Serengeti? Onwaarschijnlijk. Echt een onvergetelijk iets Marjolijn. Allan was boos omdat zijn collega gidsen ons het zicht ontnamen met roekeloos gedrag; zette zijn auto ernaast, niet wetende dat we bij de opgang van de Wildebeesten stonden. Top; Richard Attenborough zag het niet zo mooi!

De mensen die we hebben ontmoet? Allemaal om door een ringetje te halen. Zo vriendelijk. Zo op gastvrijheid gericht. En ja er gaat wel eens iets op zijn Afrikaans mis, maar dat “hoort erbij”.

Ik weet niet of je onlangs nog in Arusha bent geweest maar wij zaten de eerste nacht letterlijk rechtop in bed! In de vallei onder het hotel hebben onverlaten mega speakers gemonteerd op een Moskee. Om 05:00 uur start de eerste zangcompetitie. Hoi hard. We schrokken ons rot maar lagen ook weer meteen in een deuk! Wel triest voor de niet moslims daar. Dat gaat 3 of 4 x per dag op volume 10. Brrr je zult er naast wonen. Maar ook hier zie je hoe aardig ze zijn; wij waren begaan met ze maar zij roepen dat het zo erg niet is…..

De lokaties. Hoe bijzonder. De eerste tent (ik noem het toch huis) met de warmwater voorziening via getakelde emmers warm water. De prachtige eerste avond kleuren en de geluiden. De hele nacht geluiden. Dacht ik eerst nog aan een enkele mug of een slangetje te horen; gewoon roofdieren die langs je netje lopen! Blatende Olifanten en grommende leeuwen. Wow!

Veel gezien; mega genoten. Vliegen was hilarisch. niet één van de vluchten ging zoals gepland. dan weer een extra tussenlanding of een deel van de passagiers op een andere kist. Soms in ons voordeel soms ook niet. Maar altijd met een glimlach van oor tot oor.

Nogmaals; helemaal top!!!

mede namens M. en B. een welgemeende dank!

C.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen