Offbeat Noord-Tanzania

Wil jij Noord-Tanzania van een heel andere kant beleven, off the beaten track? Dan is dit de reis voor jou!
Buiten de gebaande paden zijn jij en je gezelschap helemaal één met de prachtige landschappen, boeiende culturen en de ontelbare dieren in de ongerepte natuur. Dit is bijzonder en exclusief genieten van alles wat Tanzania te bieden heeft!

Deze safari brengt je in de nationale parken van Tarangire en Lake Manyara, bij het Lake Eyasi, in het Ngorongoro gebied, de krater en het rustige deel van de Serengeti. Maar de spectaculaire oversteek over de Mara rivier wil je niet missen. Laat je verrassen, verwennen en inspireren.

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Arusha Dag 1
 • Tarangire Dag 2 - 3
 • Lake Manyara Dag 4 - 5
 • Lake Eyasi Dag 6 - 7
 • Ngorongoro Dag 8 - 9
 • Serengeti - midden Dag 10
 • Serengeti - Noord Dag 11 - 12
 • Amsterdam Dag 13 - 14

Reisschema

Buiten de gebaande paden beleef jij met jouw gezelschap exclusief de prachtige landschappen, boeiende culturen en de ontelbare dieren in de ongerepte natuur van Noord-Tanzania. Je bezoekt de nationale parken Tarangire en Lake Manyara, de Hadzabe jagers bij Lake Eyasi en de gastvrije Maasai bij Ngorongoro. In de Serengeti maak je onderdeel uit van de grote migratie naar het noorden van Tanzania.

Arusha

De reis begint in Arusha stad, de safari-hoofdstad van Tanzania.

Je wordt op het vliegveld door ons ontvangen en geniet van de eerste avond in een elegante lodge, temidden van de koffieplantages en geweldig uitzicht op Mount Meru. Op deze stijlvolle plek geniet je van een hapje en drankje en het geluid van krekels en vogels in de prachtige tropische tuin.

Tarangire

Na het ontbijt vertrek je naar Tarangire National Park en arriveer je bij een authentiek tentenkamp in het Randilen Wildbeheergebied aan de rand van het park, waar je nog voor de lunch incheckt in je tentsuite.

De middag wordt besteed aan activiteiten in de omgeving, waaronder een cultureel bezoek aan de Maasai en een jeepsafari. Voordat je terugkeert naar het kamp voor een vroeg diner, geniet je van een lekker drankje bij zonsondergang. Na het diner ga je weer op pad voor een nachtsafari.

De volgende dag staat helemaal in het teken van safari in het Tarangire National Park. Op deze authentieke safari zal de picknickmand niet ontbreken.

Lake Manyara

In de ochtend ga jij via de zuidelijke route naar Lake Manyara National Park. Veel toeristen zul je ook hier niet tegenkomen.

Je overnacht in een luxe en comfortabel tentenkamp aan de Endabash rivierbedding. Het kamp, op een unieke plek midden in de bush, biedt een non-stop safari-ervaring.

Je verblijft vervolgens twee nachten hier, waar je ook een wandel- of nachtsafari kunt maken. De kans is groot dat er dieren voorbij lopen, terwijl jij geniet van een koud drankje bij de tent.

Lake Eyasi

Na je ontbijt rijd je door naar Lake Eyasi, een sodameer temidden van vulkanische bergen. Hier wonen de oorspronkelijke Hadzabe, een oeroud volk van jagers.

In de loop van de dag arriveer je bij een heuse groene oase aan het meer, in een verder dor gebied. Het luxe tentenkamp staat garant voor een topservice.

Je gaat deze dagen met de Hadzabe op stap en leert alles over hun cultuur en manier van leven. Maar er is ook voldoende tijd om te relaxen en heerlijk te genieten van de omgeving. Het uitzicht vanaf de rots bij ondergaande zon is een magisch moment.

Ngorongoro

Vandaag neem je afscheid van de Hadzabe en later die dag word je verwelkomd door de Maasai, een semi-nomadische volk van veehouders.

Na de ongetwijfeld hartelijke ontvangst met zang en dans van deze vriendelijke mensen, wordt je getrakteerd op een lekker drankje en stoere verhalen van de enthousiaste Maasai storyteller.

De volgende dag staat de Ngorongoro Krater op het programma, op zoek naar de Big Five. Dat kan per jeep door de krater zelf of (keuze optie) een 6-uur durende wandelsafari vanaf het kamp, door Maasai natuurgebied, naar de kraterrand. Vanaf de kraterrand heb je een spectaculair uitzicht in de krater zelf.

Serengeti - midden

Na het ontbijt neem je afscheid van je Maasai gastheren om je safari te vervolgen.

De weg van de Ngorongoro Hooglanden naar de Serengeti is een van de mooiste routes in Tanzania, waar van alles te zien zal zijn. Serengeti betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Zo ver heb je in je leven waarschijnlijk nog nooit kunnen kijken. Leeuwen, cheeta’s, wildebeest, zebra’s, giraffen, wrattenzwijnen, gazelles … je gaat het allemaal zien.

Je overnacht in een deel van het park waar maar weinig bezoekers komen. Het luxe tentenkamp ligt aan een rivierkloof, waar het hele jaar door veel wild te vinden is.

Serengeti - Noord

Je blijft nog een paar dagen in de Serengeti, die zoveel te bieden heeft, en vervolgt je safari na het ontbijt naar het noorden. Dit is ook de plek waar de miljoenen hoefdieren zich rond augustus / september bevinden. Ze zijn hier om de oversteek over de Mara rivier te maken, op zoek naar water en vers gras. Een magnifiek spektakel dat voor de dieren niet zonder gevaar is. Er liggen overal roofdieren op de loer.

Je slaapt vannacht weer midden in de natuur en tussen de dieren. De open en stijlvolle safari tenten staan garant voor de ultieme safari beleving. Vanuit deze magische plek maak je deze dagen jeepsafari’s en (optioneel) een wandelsafari.

Amsterdam

’s Ochtends vlieg je vanaf Noord Serengeti met een binnenlandse vlucht naar Arusha. Bij goed zicht kijk je vanaf grote hoogte over het prachtige en weidse landschap en zie je soms zelfs de dieren onder je voorbij trekken.

Je luncht in de tropische tuin van een sfeervolle voormalig koloniale boerderij met grote vijver. Hier heb je ook nog de mogelijkheid om even heerlijk te relaxen voordat je tegen de avond wordt opgehaald voor je terugvlucht vanaf het Kilimanjaro Airport naar Amsterdam, waar je de volgende ochtend aankomt.

… Tenzij je kiest voor een verlenging van je safari op één van de tropische eilanden in de azuurblauwe Indische Oceaan voor de kust van Tanzania, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat.

Details van de reis

De safari met Explore Tanzania is helemaal privé.
Je reist met jouw gezelschap in een vaste eigen jeep, samen met een professionele safari-gids van Explore Tanzania.

Offbeat Noord-TanzaniaOffbeat Noord-TanzaniaOffbeat Noord-TanzaniaOffbeat Noord-Tanzania

Hoogtepunten

 • Grote kuddes olifanten in Tarangire National Park
 • Boomklimmende leeuwen bij Lake Manyara
 • Logeren bij de Maasai in het Ngorongoro gebied
 • Wandelen met de Hadzabe jagers bij Lake Eyasi
 • De massale migratie in Serengeti Nationaal Park

Prijsindicatie

Select+ accommodaties
€ 9050 p.p. bij 2 personen
€ 7500 p.p. bij 4 personen

Let op 1: Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.

Let op 2: Deze voorbeeldreis is indicatief en zal worden aangepast aan het seizoen dat je reist, voor de meest interessante safari beleving.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Kleinschalige en sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden en drankjes (bier, wijn & frisdrank)
 • Privé safari in een 4WD jeep met een zeer deskundige gids
 • Mineraal water, koffie, thee & snacks tijdens safari
 • Flying Doctors verzekering
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Binnenlandse vlucht Serengeti – Arusha
 • SGR garantie

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten

Galerij

Beleef dit Tanzaniaanse avontuur buiten de gebaande paden in prachtige landschappen, boeiende culturen en de ontelbare dieren in de ongerepte natuur! 

Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Lake Manyara safari
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Tanzania vakantie juni
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Explore Tanzania - Accommodatie Ngorongoro Krater - Mysigio Camp
Offbeat Noord-Tanzania
Wandelsafari Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Green Camp Kogatende in Serengeti Nationaal Park
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania
Offbeat Noord-Tanzania

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen, het seizoen en je budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies