Vakantie Tanzania juli

Een reis naar Tanzania in juli staat garant voor migrerende wilde dieren, spectaculaire natuur en prachtig weer.

Tanzania is rijk aan natuurlijke schoonheid en variëteit, van de uitgestrekte savannes tot de weelderige regenwouden. De reis van je leven.


Maanden – Juli

1. Grote Migratie richting het noorden

Tanzania staat bekend om zijn ongelooflijke natuurlijke schoonheid en diverse wildparken. De maand juli is een bijzonder gunstige tijd om Tanzania te bezoeken en biedt een unieke en onvergetelijke reiservaring.

Een van de belangrijkste hoogtepunten van een reis naar Tanzania in juli is de Grote Migratie van de wildebeesten in de Serengeti. Dit spectaculaire natuurspektakel is een van de meest opmerkelijke gebeurtenissen in de natuurwereld, waarbij miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen op zoek gaan naar groenere weiden. In juli trekken de dieren verder, waarbij jij getuige kunt zijn van massale kuddes die de Serengeti doorkruisen en de Mara-rivier oversteken. Een adembenemend natuurwonder dat je niet mag missen.


Maanden – Juli

2. ‘Koele’ en droge maand

In de Serengeti en de Ngorongoro-krater, maar ook Tarangire National Park, Lake Manyara – en Arusha National Park in het noorden en in het zuiden in het Nyerere –  en het Ruaha National Park, sta je oog in oog met de majestueuze leeuwen, luipaarden en olifanten. In deze droge maand verzamelen de dieren zich rond waterbronnen, waardoor ze gemakkelijker te spotten zijn. Het ‘koele’, droge weer zorgt voor comfortabele omstandigheden in de wildparken en er is minder vegetatie, wat de zichtbaarheid van dieren verbetert.


Maanden – Juli

3. De kust, de eilanden en hun onderwaterwereld

Bovendien biedt Tanzania in juli tal van andere onvergetelijke ervaringen. Buiten de wildparken heeft Tanzania een prachtige kustlijn met plaatsen als Pangani, Bagamoyo in het noorden en Kilwa, Kisiwani en Mtwara, waar je kunt genieten van witte zandstranden, turquoise water en een rijke Swahili cultuur.

Juli biedt ideale omstandigheden om te snorkelen en te duiken, waarbij je de onderwaterwereld rondom eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia vol kleurrijke koralen en exotische vissen kunt verkennen.


Maanden – Juli

4. Rijke cultuur en historie

Tanzania heeft een rijke cultuur en geschiedenis, en in juli kun je deelnemen aan lokale festivals en evenementen die de diversiteit van de bevolking vieren. Er zijn festivals die muziek, dans en traditionele kunstvormen bevatten, waardoor je een dieper begrip krijgt van de lokale tradities. Zoals bijvoorbeeld het Mkutano wa Marangu festival met culturele optredens, muziek, dans en traditionele ceremonies die de Chaga-cultuur van het gebied vieren of het Bagamoyo Arts Festival.

Het is ook een goede maand om traditionele dorpen van de Maasai-stam in het Ngorongoro gebied, te bezoeken en kennis te maken met hun eeuwenoude tradities en hun nomadische levensstijl. Of bezoek de Hadzabe en Datoga volken rondom Lake Eyasi.


Maanden – Juli

5. Avontuurlijke activiteiten

Tot slot biedt juli in Tanzania geweldige mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. Je kunt bergbeklimmen in de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, of genieten van wandelingen en trektochten in het prachtige landschap. Of bedwing een van de andere bergen in Tanzania, zoals de Mount Meru, Ol Doinyo Lengai (de “Mountain of God”) of de Usambara-bergen.Of je nu een natuurliefhebber, een avonturier of een cultuurliefhebber bent, Tanzania heeft voor elk wat wils tijdens deze maand. Het is een ervaring die je niet snel gaat vergeten. It will change you. For good.

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in juli zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies