Onze huwelijksreis, na een jaar uitstel

13 augustus 2021 | Mark & Josephine

Nadat we in 2020 nog het moeilijke besluit hadden genomen om onze huwelijksreis, en daarmee ook het huwelijk zelf, met een jaar uit te stellen, was het deze zomer toch echt tijd om onze droomreis door te laten gaan.

 

We starten de reis op Zanzibar, waar we zes dagen verbleven in het Karamba resort, hier zal ook de huwelijksceremonie gaan plaatsvinden. Het is een kleinschalig resort in een rustig deel van het eiland. Leuk detail van deze locatie is het hoogteverschil van 6,5m tussen eb en vloed, waardoor je een deel van de dag aan het strand kan liggen, en op een later tijdstip er een wad van enkele honderden meters in zee ontstaat. We hebben hier heerlijk genoten van de prachtige omgeving en de ongekende gastvrijheid.

Hierna zijn we vertrokken richting Arusha en vanaf daar met onze voortreffelijke gids Emmanuel een trip gemaakt naar Lake Manyara, Ngorongoro Krater en Centraal- en Noord-Serengeti. We verbleven vooral in green camps, wat ons uitstekend beviel en een fijn contrast gaf ten opzichte van ons verblijf op Zanzibar. Ook al waren we vaak de enige gasten in de camps, merkte je hier niets van en werd er uitgebreid voor ons gezorgd en heerlijk gekookt.

Ons hoogtepunt van dit deel van de reis waren toch wel de dieren in Centraal Serengeti. Zelfs onze gids was verbaasd over de enorme aantallen leeuwen en olifanten die we daar tegenkwamen
Ons laatste verblijf was het Africa Amini Maasai Lodge in West-Kilimanjaro. Dit is een absolute aanradar voor iedereen die zich graag wat meer verdiept in de Maasai cultuur. We kregen een eigen Maasai-gids, Philippo, toegewezen en hij heeft ons tot in detail verteld over hun cultuur en gebruiken.

We willen Marjolijn van harte bedanken voor het plannen van onze prachtige reis en Paul voor alle hulp en ondersteuning toen we daar ter plekke waren.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen