Wat is de beste tijd om Tanzania te bezoeken?

31 januari 2023

Tanzania is het hele jaar prachtig om te bezoeken. Het land heeft een tropisch klimaat waardoor het te maken heeft met een droge en een natte periode. Elke maand heeft zijn eigen kenmerken, zo is de natuur prachtig groen in april en mei. In juni tot en met oktober kleurt het gras juist geel door de weinige regen die er valt.

 

December t/m maart
Het is tijd voor de babyboom! In deze maanden worden de meeste jongen geboren. Het is heerlijk warm en het is mogelijk om in alle delen van Tanzania te reizen. Deze maanden zijn geschikt om een reis te maken zoals de voorbeeldreis Baby Boom in de bush-bush of Kerst onder de sterren. Het is in de maanden december en januari hoogseizoen, dus het kan wat drukker zijn in de parken.

April en mei
Gele bloemen in het veldIn tegenstelling tot wat er wordt gedacht, is Tanzania tijdens het regenseizoen prachtig om te bezoeken. De regen die valt zijn vaak buien die (’s nachts) ineens uit de lucht komen vallen en daarna plotseling weer verdwijnen. Dit zorgt voor groene vergezichten en een bloeiende natuur. Ook nu zijn er nog steeds veel jongen te zien. In april en mei is het noorden en Zanzibar goed te bereizen. In het westen en het zuiden zijn de wegen grotendeels onbegaanbaar door de regen. Wanneer je Tanzania in april en mei bezoekt is het minder toeristisch. Je reis zal door het laagseizoen goedkoper uitvallen. Ook voor deze periode is een prachtige voorbeeldreis samengesteld: meimaand bloeimaand.

Juni t/m oktober
Leeuw-in-grasIn deze periode is het mogelijk om heel Tanzania te bereizen. Het gras kleurt langzaam van groen naar geel en de dieren zullen meer moeite moeten doen om water te vinden. Dit betekent dat ze vaker bij waterbronnen te vinden zijn. Rond juli en augustus vindt de Grote Migratie over de Mara River in de Serengeti plaats. De temperatuur is heerlijk aangenaam. In juli en augustus is het hoogseizoen, dus is het druk in de parken.

November
Reistijd-ondergaande-zonIn november is het ‘de korte regenperiode’. Er kan in deze tijd meer regen vallen dan normaal, maar dit veroorzaakt weer een prachtige natuur. Het is in november niet druk in Tanzania. Voor fotografen is november, maar ook april en mei, zeker een aanrader om ruige landschappen en de beste luchten te fotograferen.

Zanzibar en de Kilimanjaro
Zanzibar is het hele jaar door tropisch warm. Alleen in april en mei is de kans groter op een bui. Wil je de Kilimanjaro beklimmen? Let dan goed op wanneer de beste tijd is om dit te doen. Lees alle informatie hierover op de Kilimanjaro pagina.

Tijdens het samenstellen van jouw reis houden wij rekening met het seizoen, de locatie van de grote groepen dieren en de beste plekken die je dan kunt bezoeken. In alle perioden van het jaar is onze reis Highlights Tanzania een perfecte aanrader. Elk seizoen zal je de schoonheid van Tanzania anders beleven!