Coronavirus

Hierbij willen wij je graag informeren over het coronavirus COVID-19, in relatie met je reis naar Tanzania.

Ik heb een reis geboekt met vertrek tot en met 30 juni 2020. Kan ik nog gaan?
Op dit moment is reizen naar Tanzania niet mogelijk en dit lijkt ook op de korte termijn nog niet te veranderen. We bieden reizigers waarvan de reis geannuleerd wordt de mogelijkheid om direct om te boeken naar een andere vertrekdatum of geven een Corona voucher uit. Meer informatie over de ‘corona voucher’ lees je hieronder op deze pagina.

Ik heb een reis geboekt met vertrek na 30 juni 2020. Kan ik nog gaan?
Dat is afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat je reis met vertrek ná 30 juni gewoon door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen. Zodra het coronavirus gevolgen heeft voor jouw reis zullen wij jou hierover informeren.

Marjolijn gaat zelf een kijkje nemen
Marjolijn vertrekt op 4 juli naar Tanzania. Door zelf weer te gaan reizen willen wij kunnen aantonen dat het veilig is om te vliegen en in Tanzania te reizen. Het land staat bekend om uitgestrekte landschappen en prachtige lodges en kampen in afgelegen natuurgebieden.
KLM maakt haar eerste vlucht naar Kilimanjaro op 4 juli en dan kan Marjolijn als een van de eerste ervaren hoe het er is.

Hoe werkt de Corona voucher?
De Corona voucher geeft de mogelijkheid een reis bij Explore Tanzania te boeken binnen één jaar na uitgiftedatum van de voucher. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. De waarde van de voucher is gelijk aan de betaalde reissom. Wordt de totale reissom van de nieuwe vakantie hoger in prijs? Dan betaal je het verschil bij. De voucher is persoonsgebonden, kan niet worden overdragen en valt onder het garantiefonds SGR, aldus het ANVR.

Wat gebeurt er als ik mijn reis wil annuleren?
Wil je toch nu al je reis annuleren voor een vertrekdatum ná 30 juni 2020, dan zijn de annuleringskosten voor eigen rekening. Neem in dit geval contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Zie ook onze reizigersvoorwaarden en de over corona veel gestelde vragen en antwoorden van het ANVR en het Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het nieuwe reizen naar Tanzania, hoe doe je dat veilig en verantwoord?
In Nederland (en in het vliegtuig) volgen we de geldende maatregelen van RIVM en Nederlandse overheid en de (inter)nationale regels en Covid-19 maatregelen die gelden voor de jouw totale reis –  vervoer, verblijf en activiteiten – eenmaal op je bestemming(en) in Tanzania.
Explore Tanzania is in voortdurend contact met haar collega’s en partners in Tanzania over de situatie en de ontwikkelingen daar en houdt de reisadviezen van de Nederlandse overheid nauw in de gaten. En handelt hiermee overeenkomstig, net als de adviezen door de Tanzaniaanse overheid.

De belangrijkste adviezen die voor jouw gelden als je weer op reis mag zijn:

 • Houd 1,5 meter afstand (tussen huishoudens). Indien 1,5 m. afstand tijdens internationaal vervoer niet mogelijk is draag een mondkapje.
 • Social distancing geldt ook voor de airline crew en de safari gidsen.
 • Was vaker je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 • Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van onze collega’s in Tanzania.
 • Betaal waar nodig met pin of contactloos (pin of mobiel).
 • Safari’s maak je met je eigen gezelschap, net als de diners en het verblijf in de accommodaties.

Want we willen heel graag dat jij veilig en verantwoord reist. De bescherming van jouw gezondheid en onze collega’s in Tanzania blijft voor ons de belangrijkste prioriteit.

KLM en Corona
Om de risico’s voor besmetting uiterst laag te houden, zijn met ingang van 11 mei op alle KLM vliegtuigen de volgende maatregelen van kracht:

 • Iedereen in het vliegtuig draagt gezichtsbescherming, die zowel de neus als de mond bedekt.
 • De reiziger zorgt zelf voor de eigen gezichtsbescherming.
 • De KLM vliegtuigen worden vaker én grondiger schoongemaakt.
 • Er is een minimaal aantal contactmomenten tussen bemanning en passagiers.
 • Passagiers vanuit ‘risicogebieden’ wordt gevraagd een gezondheidsverklaring in te vullen.
 • Alle KLM vliegtuigen zijn uitgerust met High Efficiency Particulate Air-filters (HEPA-filters).
 • HEPA- filters vangen 99,99 procent van de virussen en bacteriën, inclusief coronavirussen.
 • De snelle luchtstroom in het toestel gaat van boven naar beneden en alle lucht wordt elke drie minuten vervangen.

Op bezoek bij Explore Tanzania
Explore Tanzania houdt kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw, met duidelijke maatregelen betreffende hygiëne en bescherming door ‘social distancing’. Je kunt ons uiteraard bezoeken, maar dat doen we graag op afspraak.

Blijf gezond
Wij hopen van harte dat jij en familie gezond blijft in deze bizarre tijd, de aanbevelingen hierover opvolgt en (op termijn) toch jouw droomreis kan maken.

Advertentie van het ANVR en SGR in de landelijke dagbladen, begin april: