Jouw verblijf in Tanzania

Of je nu een safari rondreis boekt of één enkele accommodatie op bijvoorbeeld Zanzibar, bij Explore Tanzania overnacht je altijd in een persoonlijk geselecteerde accommodatie. Gelet op de ligging, duurzaamheid, het vriendelijke personeel en de Afrikaanse sfeer.

Lodges
Een safari lodge is een type accommodatie in Tanzania. Lodges worden het meest gebruikt op safari en liggen in of dichtbij nationale parken of reservaten. Een lodge ligt meestal afgelegen en biedt maaltijden, activiteiten (zoals safari’s) en accommodatie. Het niveau varieert van eenvoudige lodges tot hele luxe lodges met de faciliteiten een een vijf sterren hotel. Een hotel is vaak een gebouw met meerdere kamers, maar een lodge bestaat over het algemeen uit meerdere vrijstaande huisjes met een eigen slaapkamer, badkamer en terras.
Een tented lodge biedt hetzelfde, alleen zijn de huisjes van canvas.

Tented camps
Tijdens jouw safari kan je in zogenaamde tented camps verblijven. Dit zijn sfeervolle tenten accommodaties variërend van eenvoudig tot zeer luxe. Naar onze mening zijn tented camps de manier om tijdens je safari te overnachten. Jouw safari dag stopt niet wanneer je ’s avonds aankomt. Ook hier geniet je van de ruimte, het uitzicht, het echte Afrika gevoel en heb je toch al het gewenste comfort. Een tented camp bestaat over het algemeen uit:

  • ruime ‘ mess tent’ die dient als restaurant en lounge
  • grote tent met een goed bed en eigen badkamer

Green Camps
Als je Tanzania op een authentieke en unieke manier wil ervaren, midden in de natuur, dan zijn de Green Camps van Explore Tanzania midden in de parken de ultieme plekken voor jou.

Dit zijn kleinschalige kampen midden in de natuur. Elk kamp bestaat uit een ‘mess of dining tent’ (restaurant en lounge) en ruime slaaptenten; elk met een comfortabele bed en aangrenzende safari-stijl badkamer.