Meer vluchtinformatie

Vluchtinformatie voor reizen naar Tanzania.

Hoe lang is het vliegen naar Tanzania?
Je vlucht vanaf Amsterdam naar Noord Tanzania (Kilimanjaro / Arusha) duurt ongeveer 8,5 uur.
Je vlucht vanaf Amsterdam naar Oost Tanzania (Dar es Salaam) duurt ongeveer 10 uur.
Je vlucht vanaf Amsterdam naar Zanzibar Eiland (Stone Town) duurt ongeveer 9 uur.

Heb ik een overstap tijdens mijn reis naar Tanzania?
Er gaan dagelijks rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Noord Tanzania (Kilimanjaro Airport). Daarna vliegt het toestel door naar Dar es Salaam, aan de oostkust van Tanzania.
In sommige gevallen is het qua budget interessant om voor een overstap te kiezen via een ander land. Dit kost vanzelfsprekend wel meer reistijd.
Wil je naar Zanzibar, dan zijn er enkele keren per week rechtstreekse vluchten beschikbaar, op andere dagen zijn er verbindingen met een overstap.

Op welke luchthavens kan ik landen?
Voor een safari in Noord-Tanzania of het beklimmen van de Kilimanjaro vlieg je op Kilimanjaro Airport, nabij Arusha.
Voor een safari in Zuid-Tanzania of een verblijf aan de oostkust vlieg je op Dar es Salaam. Ook Zanzibar heeft haar eigen internationale luchthaven bij Stone Town.

Met welke maatschappijen vlieg ik naar Tanzania?
KLM heeft vanuit Nederland goede verbindingen, maar een vlucht met Qatar Airways, Kenia Airways of Emirates is ook mogelijk. We zoeken graag mee meest gunstige optie voor je uit.

Hoe kom ik op Zanzibar?
De KLM vliegt bijvoorbeeld rechtstreeks van Amsterdam naar Zanzibar.
Het Abeid Amani Karume International Airport (de internationale luchthaven van Zanzibar) is overigens gemakkelijk bereikbaar vanaf de meeste luchthavens in Oost-Afrika.

Hoe lang is het vliegen van Dar es Salaam naar Zanzibar?
De vluchten van Dar en Salaam naar Zanzibar zijn dagelijks en zeer frequent. De vliegtijd bedraagt 20 minuten.

Hoe ver is het rijden vanaf Stone Town naar de luchthaven van Zanzibar?
Vanaf de luchthaven is het 15 minuten rijden naar Stone Town.
Verblijf je in een andere accommodatie op het eiland, dan is dat maximaal twee uur rijden met de auto vanaf het vliegveld.

Heb ik een binnenlandse vlucht nodig op safari?
In sommige reisroutes zit een binnenlandse vlucht, omdat reizen over land in dat geval veel tijd kost. Wij reserveren altijd de binnenlandse vlucht voor je.

In wat voor toestel vlieg ik tijdens mijn binnenlandse vlucht?
De binnenlandse vluchten in Tanzania worden uitgevoerd in kleinere vliegtuigen, zoals een 12- of 18-persoons toestel. Bekijk hier hoe dat gaat.

Ik woon niet in Nederland, hoe reis ik naar Tanzania?
Er zijn vele goede verbindingen, ook vanaf Brussel, Parijs, diverse Duitse of Britse luchthavens. Hou er rekening mee dat een tussenstop nodig kan zijn.
We zoeken graag de best passende vlucht voor je uit, van waar te wereld je je reis ook wilt starten.

Is er een tijdsverschil wanneer ik in Tanzania ben geland?
In Tanzania is het twee uur later dan in Nederland. Omdat in Tanzania in de zomermaanden de klok niet wordt vooruitgezet, is het tijdens onze zomertijd in Tanzania één uur later. Je ticket vermeldt de plaatselijke tijd.

Waar moet ik heen wanneer ik ben geland?
Bij aankomst op het vliegveld wacht er een chauffeur van Explore Tanzania op je in de aankomsthal. Je herkent hem aan een naambordje met jouw naam (of de naam van je reisgezelschap).

Moet ik zelf mijn vliegticket boeken als ik een reis boek bij Explore Tanzania?
Zoek en boek je liever zelf, dan mag dat natuurlijk, maar we nemen graag alle zorgen rondom je reis uit handen. Wanneer je reisdatum bekend is zoeken we graag naar de best passende vluchten. We kunnen deze ook enige tijd vrijblijvend in optie zetten (wat je zelf niet kunt doen).

Hoe vlieg ik duurzaam?
Explore Tanzania biedt je de gelegenheid om met een bijdrage aan Justdiggit de CO2-uitstoot van je vlucht en safari te compenseren. De CO2-uitstoot van je reis naar Tanzania wordt ingeschat op 2,5t per persoon. Je bijdrage om dat te compenseren ( advies €25 pp) wordt dan door Explore Tanzania geïnvesteerd in de vergroeningsprojecten van Justdiggit.