Beste tijd om naar tanzania te gaan

Tanzania kent een tropisch klimaat en is het hele jaar een prachtige bestemming. Tanzania ligt net onder de evenaar en kent daardoor een droogseizoen en een regenseizoen. Elke periode is anders en heeft zijn eigen prachtige kenmerken. Tijdens het samenstellen van jouw reis houden wij rekening met het seizoen, de locatie van de grote groepen dieren en de beste plekken die je dan kunt bezoeken.

Seizoenen Tanzania

December t/m maart:
December t/m maart is de ‘warme’ periode van het jaar. Het is overwegend droog en prachtig weer. Het gras is kort en sappig. In de eerste maanden van het nieuwe jaar worden massaal de jonge dieren geboren, er is voldoende water en veel groen en er zijn overal prachtige bloemen.

April en mei:
In april en mei is het officieel regenseizoen en is er meer kans op regen. Dat betekent hoofdzakelijk ’s ochtends een tropische bui en soms ’s nachts. De temperaturen zijn aangenaam. Het noorden van Tanzania (met o.a. Serengeti National Park) is prachtig en de migratie van wildebeesten is er volop bezig.

Het zuiden van Tanzania (Ruaha National Park en Selous Game Reserve) zijn in deze maanden niet te bezoeken. De wegen zijn in deze maanden onbegaanbaar.

Juni t/m oktober:
In Tanzania is dit de ‘koele’ periode en een prachtige periode om in Tanzania te reizen. De massale migratie in Serengeti National Park is in volle gang en ook in de overige parken zijn er volop dieren. De temperatuur is in het hele land aangenaam.
In de kustgebieden varieert de temperatuur van 25 tot 35 graden. Landinwaarts zijn er veel hoogteverschillen en varieert de temperatuur. Overdag ligt de temperatuur tussen 20 en 35 graden. Hoger geleden gebieden zoals de Ngorongoro Hooglanden, Kilimanjaro en Berg Meru zijn ’s avonds en ’s ochtends koel.

November:
In november is het de ‘korte regen periode’. De neerslag varieert en is op verschillende locaties verspreid. Je zult verbaasd zijn wat deze buien – die prachtig en dramatisch aan de horizon verschijnen – met de natuur doet.

Zanzibar Eiland is ook het hele jaar door goed te bezoeken, de temperatuur is goed en er is veel te doen. In de maanden april en mei is er kans op regenachtige dagen, maar het kan ook heerlijk zonnig zijn.

Advies beste reistijd Tanzania

Ben je je aan het oriënteren en wil je weten wat de beste reistijd is om naar Tanzania te gaan? Er zijn vele variabelen en wij helpen je graag om een keus te maken door de verschillende seizoenen aan jou uit te leggen en ervoor te zorgen dat je de vele dieren zult zien.

Kilimanjaro

Als je wilt weten wat de beste reistijd is om de Kilimanjaro te beklimmen, verwijs ik je graag naar de informatie onder ‘routes en informatie’ op onze webpagina over de Kilimanjaro. Twijfel je? bel ons gerust.