Vakantie Tanzania december

December is een betoverende maand om naar Tanzania te reizen
en de magie van dit Oost-Afrikaanse land te ontdekken.

December is het begin van het droge seizoen, met heldere luchten en aangename temperaturen.
Een uitstekende tijd om in Tanzania te zijn!


Maanden – December

1. Ontvlucht de Nederlandse winter

December is het begin van het korte droge seizoen, wat betekent dat je kunt genieten van aangename temperaturen en helderdere luchten. Een geweldige maand om in Tanzania te zijn. Ontvlucht in december de Nederlandse winter en ga wilde dieren spotten in een van de beroemde nationale parken in het noorden van Tanzania, zoals bijvoorbeeld de Serengeti, de Ngorongoro Krater en Tarangire National Park en sluit daarna samen het jaar af op Zanzibar Eiland. Een schitterende mix van natuurlijke wonderen en onvergetelijke ervaringen.


Maanden – December

2. De big five en grote migratie

Op safari ga jij met jouw gids in de ongerepte natuur van Tanzania op zoek naar de big five: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het luipaard.
Dat kan in de genoemde diverse nationale parken in het noorden; Tarangire, Lake Manyara, Serengeti, Nogorongoro en Arusha National Park, allen met verschillende prachtige ongerepte natuurgebieden. Maar naast deze bekende noordelijke parken zijn er natuurlijk ook nog de zuidelijke parken die minstens evenveel de moeite waard zijn om te bezoeken maar ook nog eens een stuk rustiger zijn; het Nyerere – en het Ruaha National Park.

Maar voor het aanschouwen van de grote migratie – een spektakel van miljoenen gnoes en zebra’s op zoek naar vers water – moet je toch echt in de Serengeti zijn. Dat kan vanuit de jeep. Maar wist je dat er ook alternatieven om je nog dichter bij het echte Afrika te brengen? Denk dan eens aan een wandelsafari, of per kano, fiets of hete luchtballon. Duurzame slow travel opties, die je een diepere verbinding geven met de natuur en de dieren.


Maanden – December

3. Ontspannen op een tropisch eiland

Na dit avontuur in de bush mag jij heerlijk ontspannen op de stranden van Zanzibar of een van de andere eilanden in de Indische Oceaan; Mafia of Pemba. Of waag jij je liever aan watersportactiviteiten, zoals kitesurfen, kajakken, duiken en snorkelen? Alles mag, zolang jij maar geniet en ontspant.

Het tropische eiland Zanzibar heeft zoveel te bieden; prachtige witte zandstranden en kristalhelder water met kleurrijke koraalriffen en exotische dieren. Tel daarbij op de rijke geschiedenis van het eiland, wat heeft geleid tot een unieke mix van culturen zoals die te zien is in het historische Stone Town – UNESCO Werelderfgoed -. Hier deal je door smalle straatjes, verken je oude gebouwen en geniet je van lokale markten en gezellige koffietentjes.


Maanden – December

4. Maasai cultuur

De beste manier om de cultuur van een land te begrijpen, is door in gesprek te gaan met de lokale bevolking. Wij brengen je graag dichter bij het echte Afrika en in contact met de lokale bevolking. Door onze activiteiten, overnachten op geweldige plekken gerund door de Maasai, maar ook door het bezoeken van traditionele Maasai dorpen in het Ngorongoro gebied. Je maakt dan kennis met hun eeuwenoude tradities en leert over hun nomadische levensstijl. Of een bezoek te brengen aan de originele Hadzabe en Datoga volkeren rondom Lake Eyasi. Een ontmoeting zal je leven verrijken. it will change you. For good.


Maanden – December

5. Kerst in Tanzania

Hoewel Tanzania een religieus divers land is, met een mix van religies zoals het christendom, islam en traditionele inheemse geloven, wordt Kerstmis op brede schaal erkend en ook gevierd. Het is ook mogelijk om kerstnachtdiensten in christelijke kerken van Tanzania bij te wonen.

Hoe leuk is het om samen je familie een tropische kerst en jaarwisseling te beleven?! Een onvergetelijke avontuur voor jong en oud. Bekijk hier onze voorbeeldreis ‘Kerst onder de sterren’.Kortom, december is een tijd van wonderen en avonturen. Een heerlijke maand om te genieten van een spannende safari op het vaste land van Tanzania en van de prachtige stranden aan de azuurblauwe Indische Oceaan op Zanzibar eiland.
En … wij reserveren graag jouw kerstdiner op het strand!

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in december zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies