Vakantie Tanzania maart

De maand maart is een perfecte gelegenheid om de natuur en cultuur van Tanzania te verkennen.

Ontdek in deze maand het avontuurlijke en authentieke Tanzania in al zijn glorie, zonder de drukte en tegen lagere kosten.


Maanden – Maart

1. Indrukwekkende luchten en prachtige foto’s

Maart is de laatste maand van de zogenaamde ‘warme’ periode van het jaar, een perfecte maand om al het moois in Tanzania te verkennen. Het is overwegend droog en goed weer. Maar aan de horizon verschijnen de eerste wolken. Indrukwekkende luchten voor prachtige fotomomenten. De zich aandienende buien in de avond zorgen voor groen en talloze prachtige bloemen. Voor avontuurlijke reizigers blijft het nog tot half maart goed te doen om de Kilimanjaro te beklimmen.


Maanden – Maart

2. Minder druk, wel spectaculair

Maart is laagseizoen, waardoor het in de parken minder druk is en de accommodaties schappelijke prijzen hanteren. Een goede tijd dus om voordelig de nationale parken te verkennen, zoals de beroemde Serengeti, Lake Manyara, Tarangire en de Ngorongoro-krater. Nog steeds worden er in de Serengeti duizenden gazelle-, gnoe- en zebra kalfjes geboren, die al na enkele minuten moeten kunnen staan om weg te rennen voor de vele op de loer liggende roofdieren. Een werkelijk spectaculair gezicht om te zien hoe de vele gnoes en zebra’s zich redden in hun zoektocht naar water en vers gras.


Maanden – Maart

3. Optimaal genieten van alle mogelijkheden

In de maand maart heb je de natuur vrijwel voor jezelf, een groot voordeel, zodat jij in alle rust de dieren in het wild kunt spotten en optimaal kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van Tanzania. Dat kan vanuit je safari-jeep, maar ook al wandelend, vanuit een heteluchtballon, mountainbike of kano.


Maanden – Maart

4. Ruimte voor culturele bezoeken

Ook in maart is er alle ruimte voor culturele bezoeken aan een of meerdere van de vele volkeren die Tanzania rijk is. Bijvoorbeeld aan een van de traditionele dorpen van de Maasai-stam in het Ngorongoro gebied, waar je kennis maakt met hun eeuwenoude tradities en leer tover hun nomadische levensstijl. Of bezoek de Hadzabe en Datoga volken rondom Lake Eyasi.


Maanden – Maart

5. Ontspannen op Zanzibar

Als je droomt van paradijselijke stranden, is maart de ideale tijd om Zanzibar te bezoeken. In de bij ons koudste maanden nodigt de warme Indische Oceaan je uit tot duiken, snorkelen, kitesurfen of andere activiteiten. Of tot helemaal niks, genietend in je hangmat van de zon en het geluid van de zee. Ook op de andere tropische eilanden Mafia en Pemba heb je prachtige stranden, omgeven door palmbomen en talloze mogelijkheden om te varen, duiken en snorkelen.
Een ware smeltkroes van culturen en religies vind je in het historische Stone Town, waarvan het bruisende centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De ontspannen sfeer van Zanzibar is een perfecte afsluiting van een avontuurlijke reis.Kortom, als jij op zoek bent naar een unieke, betaalbare en rustige reiservaring in Tanzania, dan is maart echt de moeite waard om te overwegen. Een onvergetelijk avontuur van natuurlijke schoonheid, talloze wilde dieren en rijke cultuur wacht op je! It will change you. For good.

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in maart zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies