Avontuurlijke reizen Tanzania

Ontsnap aan de dagelijkse routine en dompel jezelf onder in der wonderen van de natuur. Of je nu gefascineerd bent door wilde dieren, bergen, culturen of oceaanavonturen. Tanzania heeft voor elk type avonturier iets te bieden.

Een avontuurlijke reis naar Tanzania is als een reis naar het onbekende,
een reis die je uit je comfortzone haalt en gegarandeerd iets met je doet.
Het prachtige Tanzania biedt avonturiers een overvloed aan spannende ervaringen,
die alle zintuigen prikkelen en de geest verruimen.


Avontuurlijke reizen

1. Op safari

Tanzania staat wereldwijd bekend om zijn ongelooflijke safarimogelijkheden. Verken nationale parken zoals de Serengeti, waar je de Grote Migratie van miljoenen hoefdieren op zoek naar vers water en groen gras kunt zien en de spectaculaire jachtscènes van roofdieren kunt waarnemen. Bezoek de Ngorongoro Krater waar in 500 jaar niets is veranderd en bewonder de vele wilde dieren van dichtbij. Je kan hier zelfs de big five spotten. Of ga op zoek naar de olifanten in Tarangire National Park of de boomklimmende leeuwen bij Lake Manyara. De nationale parken Ruaha en Nyerere bieden avontuurlijke safari’s in minder bezochte, maar net zulke prachtige gebieden.

Naast traditionele safaritochten zijn er nog andere manieren om de wilde dieren van Tanzania te ervaren. Maak bijvoorbeeld een kanosafari in de buurt van Arusha of op de Rufiji-rivier in Nyerere National Park of ga te paard op safari. Of wat dacht je van een ballonsafari in de Serengeti of Ruaha National Park of een fietssafari bij Lake Manyara.


Avontuurlijke reizen

2. Culturele ontdekking

Duik in de rijke culturele diversiteit van Tanzania door de Swahili Zuidkust of Stone Town op het eiland Zanzibar te verkennen, waar Swahili, Arabische en Indiase invloeden samenkomen. Bezoek lokale dorpen en gemeenschappen op het vasteland om in contact te komen met inheemse stammen, zoals de Maasai en de Hadzabe, en leer over hun traditionele levensstijl.


Avontuurlijke reizen

3. Kilimanjaro beklimmen

Voor avonturiers die dromen van het bereiken van de hoogste punt van Afrika, is de Kilimanjaro een geweldige uitdaging. De beklimming van deze iconische berg is een fysieke en mentale reis door verschillende klimaatzones, variërend van tropische regenwouden tot sneeuwbedekte toppen. Kies uit verschillende routes die variëren in duur en moeilijkheidsgraad.

Naast de Kilimanjaro zijn er ook andere wandelroutes en bergtochten die minder bekend zijn maar evenveel avontuur bieden. Denk aan beklimmingen van de Mount Meru, Ol Doinyo Lengai (de “Mountain of God”), en de Usambara-bergen.


Last minute reizen Tanzania

4. Zanzibar archipel

Voor avonturen op het water kun je naar de prachtige eilanden van Zanzibar en de omliggende archipel gaan. Snorkel en duik in kristalheldere wateren om kleurrijke koraalriffen en zeeleven te ontdekken. Geniet van watersporten zoals kitesurfen, zeilen en diepzeevissen. Of ontspan met een boek in je hangmat. Je hebt het verdiend.


Avontuurlijke reizen

5. Kamperen in de wildernis

Ervaar het ruige buitenleven door te kamperen in afgelegen wildernisgebieden in een van onze green camps, waarbij je ’s nachts dicht bij de natuur bent en kunt genieten van het geluid van wilde dieren om je heen. In deze gebieden is het ook mogelijk onder begeleiding een wandelsafari te doen. Dat kan zelfs voor een paar dagen, waarbij je heel exclusief en privé ’s nachts gaat flykamperen.


Het avontuurlijke karakter van een reis naar Tanzania draagt bij aan persoonlijke groei en zelfontdekking. Uit je comfort zone stappen en het omarmen van het onbekende, stimuleert zelfvertrouwen, je veerkracht en leidt tot een diepere waardering voor de wereld om je heen.

Tanzania zal je uitdagen en inspireren. Je maakt hier blijvende herinneringen voor de rest van je leven. It will change you. For Good.

Hulp met jouw reis?

Al onze avontuurlijke reizen naar Tanzania zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies