Last minute reizen Tanzania

Voor een spontane ontsnapping aan je dagelijkse ritme, boek je een last minute reis naar de prachtige natuurparken, bergen en/of stranden van Tanzania.

Waarom zou je wachten tot morgen, als je vandaag al kunt beginnen met reis van je leven? Laat je inspireren.


Last minute reizen Tanzania

1. Unieke safari’s

Of je nu droomt van het spotten van leeuwen op een safari in de Serengeti, het beklimmen van de majestueuze Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, of het verkennen van de exotische eilanden Zanzibar, Pemba – of Mafia Island voor de kust, een last minute reis naar Tanzania biedt een scala aan onvergetelijke ervaringen die je nergens anders zult vinden.

Tanzania staat bekend om zijn schitterende en afwisselende nationale parken, zoals de genoemde Serengeti, maar ook  Tarangire -, Lake Manyara -, Ruaha – en Nyerere National Park en de beroemde Ngorongoro-krater. Je kunt hier last minute safari’s boeken om de Big Five en andere wilde dieren te spotten.


Last minute reizen Tanzania

2. Weg van de drukte

Terwijl anderen maanden van tevoren hun reizen al plannen, stap jij last minute in de Tanzaniaanse wereld van rust en sereniteit. Geniet van de vrijheid om de drukte te vermijden en de natuurlijke pracht van Tanzania op jouw eigen tempo te ontdekken. Door onze slow travel activiteiten doe nog meer authentieke ervaringen op, leer je de rustige kant van Tanzania kennen en kom je dichter bij het echte Afrika.
Bijvoorbeeld door middel van een safari’s te voet, per kano, fiets, paard of luchtballon. Of boek last minute nog een excursie naar lokale dorpen, markten en historische bezienswaardigheden zoals die in Stone Town op het tropische eiland  Zanzibar. En laat je verrassen door de rijke cultuur en tradities van Tanzania.


Last minute reizen Tanzania

3. Spontaan de Kilimanjaro op

Je bent avontuurlijke ingesteld en wou het altijd al, maar het lukte om de een of andere reden nooit. Maar je houdt wel je conditie bij en opeens doet de de gelegenheid zich toch voor. Je besluit om last minute de Kilimanjaro te beklimmen, de hoogste berg van Afrika. Het zal een uitdagende zijn, maar ook een onvergetelijke ervaring als je eenmaal de top hebt bereikt.

Door last minute te boeken, behoud je de flexibiliteit om je reisplannen aan te passen op basis van beschikbaarheid. Dit kan zeker handig zijn als je een spontaan avontuur wilt beleven zonder lange termijnplanning.


Last minute reizen Tanzania

4. Bruisende culturen

Afhankelijk van het seizoen kunnen er last minute kansen ontstaan om bijvoorbeeld wildlife te zien tijdens migraties of om deel te nemen aan speciale evenementen of festivals in Tanzania. Verschillende festivals zijn er overal in het land, bijvoorbeeld in Bagamoyo, Dar es Salaam en op Zanzibar eiland. Verwacht het onverwachte terwijl je je onderdompelt in de bruisende culturen.

Tanzania is een smeltkroes van verschillende etnische groepen, zoals bijvoorbeeld de Hadzabe bij Lake Eyasi of de Maasai in de Ngorongoro Hooglanden, elk met zijn eigen rijke tradities, talen, kunst en ambachten. Zoals ook de kleurrijke Swahili-culturen langs de kust. Je zult versteld staan van de diversiteit en gastvrijheid van de lokale bevolking in Tanzania.


Last minute reizen Tanzania

5. Witte zandstranden

Tanzania heeft prachtige stranden langs de kust van de Indische Oceaan, met bestemmingen zoals de eilanden Zanzibar, Pemba – of Mafia Island voor de kust. Last minute reizen naar deze bestemmingen bieden de mogelijkheid om te ontspannen op witte zandstranden en te genieten van de azuurblauwe wateren.

De Indische Oceaan biedt fantastische mogelijkheden om te duiken en te snorkelen, vooral rondom de eilanden Zanzibar en Mafia Island. Last minute trips naar deze locaties stellen je in staat om kleurrijke koraalriffen te verkennen en een verscheidenheid aan zeeleven te ontdekken. De KLM vliegt er rechtstreeks naar toe.


Afhankelijk van het seizoen kan de beschikbaarheid van lodges en vluchten voor last minute reizen naar Tanzania beperkt zijn en vaak hogere kosten voor vluchten met zich meebrengt. Maar we zoeken het graag voor je uit.

Maar als die hobbel eenmaal is genomen, dan kan een last minute reis naar Tanzania
een impulsieve beslissing zijn die zeker leidt tot onvergetelijke ervaringen. It will change you. For good.

Hulp met jouw reis?

Al onze last-minute reizen naar Tanzania zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies